Dessa är Amazons nya länder – enligt färska uppgifter

Rekryterar amerikanska säljare till satsningen.

Amazon öppnade nyligen sin e-marknadsplats i Brasilien och nu rapporterar CNBC vilka länder som står näst på tur. Enligt källor till tidningen ska e-handlaren ha kontaktat stora tredjepartsäljare i USA, om att de snart kommer kunna nå konsumenter i Förenade Arabemiraten och sedan i Saudiarabien.

E-handelsjätten verkar alltså vara på väg in i Mellanöstern med sin marknadsplats och nätbutik.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazons stora Mellanöstern-förvärv är nu i hamn

För snart två år sedan köpte Amazon upp e-handlaren Souq.com, som har sitt säte i Dubai, och som säljer i Mellanöstern. Amazon ryktades ha betalat runt 600 miljoner dollar för nätbutiken. Souq ska dock inte vara en del av denna kommande satsning, enligt CNBC:s källor. Amazon har valt att inte kommentera uppgifterna till tidningen.

Ska också lansera FBA

Enligt tredjepartssäljarna som man pratat med så ska Amazons marknadsplats i Mellanöstern se likadan ut som i exempelvis Tyskland och Storbritannien. E-handlaren ska även lansera sin logistiklösning Fulfillment by Amazon (FBA) i regionen. Det ska samtidigt erbjudas stora rabatter på alla tjänster, för de som hänger med på Mellanöstern-projektet.

Vad som kommer att hända med Souq, vid en eventuellt fullständig lansering av Amazons egen marknadsplats, återstår att se.

Annons