Detaljhandelsjättens e-handel attackerad – data har stulits

Även kortuppgifter kan vara på vift.

Så sent som i förra veckan kunde vi berätta att Adidas amerikanska e-handel varit utsatt för ett dataintrång. Nu kommer uppgifter om att varuhuskedjan Macys också har blivit utsatta för en attack. I fallet Adidas så sades inga kreditkortsuppgifter ha läckt ut, men det kan det ha gjort i Macys fall.

LÄS ÄVEN: Dataintrång i Adidas e-handel

Annons

Enligt Business Insider, som rapporterar om läckan, så ska det dock handla om ett "begränsat antal" konsumenter som handlat i nätbutikerna Macys.com eller Bloomingdales.com, som drabbats.

Kompenserar med ID-skyddstjänster

Dataintrånget ska ha skett mellan den 26 april och den 12 juni i år. Informationen som läckt ut ska inkludera namn, adress, telefonnummer, e-post och företaget utesluter inte att även kreditkortsuppgifter kan vara på vift.

- Vi har gjort en grundlig undersökning av händelsen, gått till botten med problemet och har som försiktighetsåtgärd genomfört ytterligare säkerhetsåtgärder. Macys kommer också att tillhandahålla konsumentskyddstjänster utan kostnad för de drabbade kunderna, säger företaget i ett uttalande.

Macys tror inte att någon har brutit sig in i deras system, utan snarare att någon fått uppgifter ifrån en annan källa som sedan används för att plocka ut kunduppgifter ifrån företagets e-handelssajter.

Företaget ansluter sig nu till en grupp stora företag som under det senaste året blivit utsatta för dataintrång av olika slag. Utöver Adidas, som tidigare nämnts, så ska även jättar som Sears, Kmart, Whole Foods och Under Armour haft dataläckor den senaste tiden.

Annons