Drönarleveranser att vänta inom några månader

E-handelsjätten lanserar en helt ny design.

Amazon gjorde sin första riktiga drönarleverans 2016 i Cambridge i Storbritannien. Sedan dess har det varit ganska tyst på drönarfronten från e-handlaren.

LÄS ÄVEN: Amazon gör sin första riktiga drönarleverans

Annons

Nu visar det sig att Amazons tekniker inte legat på latsidan. Häromdagen visade de upp en helt ny typ av drönare. Hur dessa e-handelsdrönare ser ut har ändrats flera gånger och den senaste är ganska annorlunda i utformningen.

Amazon bjuder som vanligt på en video som visar hur det hela fungerar:

Drönaren i fråga ska kunna lyfta uppemot 2,3 kilo och kunna flyga 24 kilometer. Kunderna ska kunna få sina paket inom 30 minuter.

Trots en drastiskt förändrad design så ska den största utvecklingen ha skett i form av sensorer och AI, som ska se till att flygningen går säkert till, även om drönaren tappar kontakten med omvärlden. Något Amazon också jobbat med är bland annat att undvika att drönarna krockar med exempelvis tunna ledningar i luften.

Den största nyheten kan dock vara att Amazon också meddelade att dessa nya drönare kommer att leverera paket till kunderna inom de kommande månaderna. Var detta kommer att ta plats delges dock inte.

Annons