E-handeln som photoshoppar åt potentiella kunder

EtnoDesign säger sig vara ensamma på marknaden med en helt ny tjänst för att ta kunderna till köpbeslut.

En virtuell matta i inredningen ska göra det enklare för kunderna att beställa en kohudsmatta på nätet. Det är dock inte tal om någon virtuell eller förstärkt verklighet som exempelvis Googles Project tango som vi nyligen skrev om.

E-handeln EtnoDesign.se tror mer på eget hantverk vilket inte är konstigt då man säljer just handgjorda produkter. Företaget startades 2011 med en enda produkt vilket var patchwork mattor i kohud. I dag säljer man även sittpufffar och andra relaterade produkter.

Annons

Nu lanserar man en ny service för att det ska bli enklare för kunderna att ta beslut om en kohudsmatta verkligen passar in i hemmet.

- När det gäller köp av en ny matta, oavsett om du ska handla online eller i en fysisk butik, är det först hemma i den aktuella miljön som du kan få den rätta känslan om mattan passar i din inredning, förklarar Samir Jusufovic, vd på EtnoDesign.

Prova hemma eller via fotomontage

Utöver att e-handeln låter kunderna prova mattan hemma i 14 dagar så ska kunderna nu även kunna skicka in bilder på sitt rum ur olika vinklar. Kunden anger även en matta de gillar ur sortimentet och sedan lägger EtnoDesign in mattan i en av bilderna.

Att få ett fotomontage på hur mattan ser ut i ditt eget hem ska ta 1-3 dagar.

- Så vitt vi vet så är vi ensamma om att erbjuda detta på den svenska marknaden, säger Samir Jusufovic till Ehandel.se

Den nya tjänsten sägs redan vara uppskattad bland kunderna och den ska vara kostnadsfri för både befintliga och potentiella kunder.

Annons