E-handlarens snusbarista ska hålla kunderna på hemmaplan

Först ut i Norge med dedikerad snusbutik.

Tidigare i år kunde vi berätta att det svenska e-handelsföretaget Snusbolaget hade nått en omsättning på 500 miljoner kronor, och stod i startgroparna för att bredda sin verksamhet utomlands. Sedan tidigare är företaget dock etablerat i Norge via nätbutiken Snuslageret.no. Förra året slogs Snusbolaget.se och Snuslageret.no ihop i den gemensamma koncernen Nordisk Snus AS.

LÄS ÄVEN: Snusbolaget slog 500 miljoner - tar nu klivet ut i Europa 

Annons

Butik i centrala Oslo

Nu har Snuslageret valt att lansera sin första fysiska butik. Det handlar om en snusbutik i centrala Oslo, som när den är etablerad kommer att utgöra Norges första butik som endast säljer snus. Det rapporterar vår norska systersajt Ehandel.com.

Enligt uppgift är den nya butiken tänkt att bidra till att färre norrmän åker till Sverige för så kallad Harryhandel, det vill säga att köpa vissa typer av varor på den svenska sidan av gränsen till betydligt lägre priser.

Ska likna en coffeshop

Den nya butiken kommer att satsa på både ett stort utbud och bra service. Bland annat kommer det att finnas en "snusbarista" på plats som kan ge tips till nyfikna kunder.

- Vårt koncept ska inspirera norrmänn till att sluta röka och få färre att resa till Sverige för att handla snus. Det kommer att bli en specialbutik liknande en coffeshop där du kan få råd om snus, blanda ditt eget snus och köpa från ett fullt sortiment, säger Markus Lindblad, kommunikationschef hos Snusbolagets/Snuslageret till Ehandel.com.

Annons