Ebay låg nere i tre timmar dagen före Thanksgiving

Säljare på marknadsplatsen upplevde stora störningar under onsdagen när Ebay hade sitt tredje driftavbrott på mindre än en månad.

De amerikanska e-handelsjättarna verkar ha en del att stå i under en av årets mest hektiska shoppingveckor. Tidigare i veckan hade Amazon lösenord på vift och under onsdagsmorgonen hade Ebay ett driftavbrott som varade i nästan tre timmar.

Avbrottet, som enligt Ebay berodde på en domänförändring, ledde bland annat till att säljare inte kunde ta betalt av sina kunder. Samtidigt hade många användare det svårt att logga in på sajten, rapporterar eCommerceBytes.

Annons

Strömavbrott och nätverksanslutningar

Det här var det tredje avbrottet som drabbat Ebay på kort tid. I slutet av oktober var det ett strömavbrott vid ett av e-handelsjättens datacenter som ställde till det, och den 14 november hade man problem med nätverksanslutningar.

Driftavbrottet igår var väldigt dåligt tajmat då många handlare förberedde sig för Thanksgiving, startskottet för den amerikanska julhandeln och som följs upp med Black Friday och Cyber Monday.

Annons