Ebay slår sig samman med jamaicanska CaribShopper

Den amerikanska e-handelsjätten gör som flera av sina landsmän för att nå Västindiens nätkunder.

E-handeln i Västindien är fortfarande i sin linda men det finns en jätte på den digitala marknaden. Jamaicanska CaribShopper lanserades i mars 2016 och är en plattform och app som gör det möjligt för ö-gruppens invånare att shoppa direkt från ett hundratal amerikanska sajter.

Amazon, Macy´s, Footlocker och Zappos är några av återförsäljarna som går att hitta inuti appen som finns tillgänglig för iOS och Android samt webbläsaren Chrome. Nu får de sällskap av ytterligare en jätte, nämligen Ebay.

Annons

– Vi är mycket glada över att lägga till Ebay som utan tvekan kommer att bli mycket populärt, säger Kadion Preston, VD för CaribShopper.

Ett eget virtuellt betalkort

En anledning till att e-handeln inte är särskilt utbredd i Västindien beror på att många saknar betalkort. Något som inte helt oväntat gör det svårt att handla online, både från inhemska och utländska aktörer.

Det har däremot CaribShopper löst genom att även göra det möjligt för kunderna att betala med hjälp av ett så kallat CaribShopper Webcard. Ett virtuellt betalkort och konto hos e-handlaren som går att ladda med pengar i fysiska butiker.

– Vi är väldigt nöjda över samarbetet med CaribShopper, Västindiens populäraste online-galleria. Det ger våra säljare chansen att nå kunder i regionen tack vare de möjligheter som CaribShopper erbjuder, säger Fernando Saiz, Ebays affärsutvecklingschef.

Annons