Efter säljstoppet: Efterfrågan möts av piratkopior

Riktigt välgjorda piratkopior dyker upp i Kina.

Nyligen kunde vi berätta om världens hetaste produkt inom e-handeln som släpps i höst. I samma nyhet konstaterade vi att speljätten Nintendo förmodligen lämnade pengar på bordet genom att sluta tillverka produktens föregångare, NES Classic Mini, som marknaden fortfarande suktar efter. Men är det dålig tillgång, eller ingen alls, och efterfrågan är otroligt hög så löser det sig tydligen ändå.

Nu har nämligen Nintendos superheta mini-spelkonsol, NES Classic, börjat säljas igen. Tråkigt för Nintendo är att det är ett piratföretag som tagit vid där speljätten slutade. Sajten ArsTechnica, som rapporterar om händelsen, noterar samtidigt att kopian är riktigt välgjord. Vissa saker ska dock skilja som till exempel en något lutande logga på framsidan av konsolen.

Annons

Dyrare än originalet?

I forumet som uppdagat en av dessa oäkta spelkonsoler så meddelar man att konsolen först dök upp på marknadsplatsen AliExpress. Medlemmarna i forumet tycker samtidigt att dessa piratkopior är Nintendos fel, med tanke på att företaget vägrar tillverka nya NES Classic-konsoler.

- Produktlistningen på AliExpress säljer dem för mer än det rekommenderade listpriset för NES Classic, så om inte dessa saker har något fantastiskt under huven, blir de definitivt uppblåsta i pris för att dra nytta av de törstiga marknadsförhållandena, konstaterar en annan forummedlem.

Den piratkopierade spelkonsolen har efter att den uppmärksammats tagits bort från AliExpress, men detta betyder förstås inte att dessa välgjorda kopior inte kommer att fortsätta flöda ut på marknaden via andra kanaler. Liknande produktlistningar har nämligen setts på bland andra Ebay.

Annons