Emeet 4 – En lite annorlunda konferens

Det har snart gått en vecka sedan Emeet tog plats på Postens huvudkontor Arken. En omtumlande upplevelse som lämnar en ganska trött i huvudet. Många nya människor och mycket information tar ut sin rätt, men när den mentala dimman har lagt sig känns det ändå ganska givande. Får man inte ut någon ny kunskap under Emeet skapar man i alla fall garanterat nya kontakter.

Detta var fjärde upplagan av Emeet och den första i vår regi, Ehandel.se. Vi kan börja med att meddela att driva event inte är en dans på rosor. Men att döma av kommentarerna ifrån deltagarna verkar vi har rott hem det hela, och kanske även lyft eventet någon nivå. Den som skall ha kredd för detta är förmodligen vår egen Dan Nilsson som lagt sin e-handel på is och blivit evenemangsansvarig.

SuperAnton och SuperSessioner

 

Annons
Annons

En annan som gjorde fjärde upplagan av Emeet till något alldeles extra var Anton Johansson, aka SuperAnton (eller var det super anton?), som med bravur ledde oss igenom dagen och kvällen. Anton driver e-handel på fritiden, Headler.se, och passade därmed perfekt som konferencier för Emeet.


Två stjärnor på scen, Sarah Wittbom och Anton Johansson

En av grundarna till Emeet, Rikard Westberg, var även med i år och höll i de nya lite speciella sessionerna, kallade supersessions. Dessa var mycket uppskattade och ni kan faktiskt se några av dem här nedanför ifrån våra livesändningar på Ehandel.se:


En av supersessionerna var en lunch med Jarno från Nelly.com

Vi har rapporterat från Emeet sedan det första evenemanget och ni kan se sammandragen här för Emeet 1, Emeet 2 och Emeet 3. Receptet var det samma för fjärde upplagan med skillnaden att vi hade supersessionerna ni ser ovan. Bortsett ifrån dessa har vi främst försökt styra upp evenemanget lite mer, försökt göra det lite tydligare och enklare för deltagarna. Något vi vet att grundarna Rikard, Magnus, Wilma och Peter även de jobbat med under Emeets utveckling.

Då vi inte längre är särskilt objektiva gällande Emeet, som uppenbarligen är världens bästa e-handelskonferens, tänkte vi höra med lite olika personer i branschen vad de tyckte om arrangemanget.

Vad tyckte du om Emeet 4?

 

- MAGISKT! Stolheten att få se Ehandel.se ta över och förvalta något som man själv grundat, och göra det SÅ bra som det blev är är helt sagolikt!, säger Magnus Lundin, en av grundarna till Emeet och VD på Uttaget.se.
- Emeet är en av de bästa e-handelskonferenserna i norra Europa. Alltid öppet, frispråkigt och lärorikt. Årets höjdpunkt var John Ekman på Conversionista som pratade om avsaknaden av merchandising inom e-handeln. Jag ser redan nu fram mot Emeet 5, säger Joakim Friedman på Sportamore.se.
- Jag var tyvärr inte på Emeet denna gång, jag låg hemma och var superförkyld, men trots det kunde jag inte slita mig från livesändningarna av supersessionerna. Det var helt underbart att kunna få ligga i soffan en hel dag och ändå få massor med idéer och inspiration från Emeet. Tack snälla Ehandel.se för livesändningarna, säger Katrin Lundgren på SweCat.se.
- Evenemanget var välorganiserat och mycket intressant. Ehandel.se lyckades med att optimera okonferensens olika komponenter och gjorde Emeet till ett mognare arrangemang, långt från det kommersiella. Emeet 4 bjöd på inspirerande sessioner, bra mingel och tillfällen att utbyta erfarenheter med andra i branschen. Man kan lätt säga att helhetsupplevelsen levde upp till mina förväntningar om inte mer, säger Sïmon Saneback på Brightstep.
- Emeet har för mig alltid varit ett kärleksfullt mindre kaos där jag hittat massa lösningar på problem och nya e-handelsvänner. Emeet 4 med Ehandel.se vid spakarna tycker jag fångade magin och förstärkte det med genomtänkta detaljer som tex supersessions och brickan vi fick runt halsen.
Jag tycker det var ännu tydligare denna gången att den som delar med sig av information får så otroligt mycket tillbaka. Marcus Tagesson på Babyshop är fenomenal som låter alla i ett rum tycka till om deras shop.
Middagen var ett riktigt lyft! Jag hamnade dessutom vid världens bästa bord. Det viktigaste av allt: Julius och Dan har visat att de menar allvar med att behålla magin och jag ser fram emot att följa hur de utvecklar emeet i framtiden, säger Sarah Wittbom, VD på Nordic eCommerce Knowledge.

Tack!

 

Annons
Annons

Ett stort tack till ovanstående för deras lovord. Vi ska som sagt försöka driva Emeet vidare i samma anda som tidigare. "Sharing is caring" som grundarna brukar säga. Ett extra tack till Solidtango som skickade ut våra sändningar till alla som inte fått en biljett, eller låg sjuka där hemma.

Det borde dock finnas någon missnöjd deltagare där ute, kanske på grund av formatet? En knytkonferens (okonferens) är lite speciell då man gärna måste veta vad man går in med och vad man vill ha ut, eller så ser man det hela som en stor fest. Om det är någon som har kritik eller förslag på ändringar tar vi gärna emot dessa här, eftersom vi vill göra Emeet ännu bättre nästa gång.


Emeet Crew - några av stjärnorna under dagen

Det finns faktiskt några till som varit oumbärliga för Emeets framgång denna runda och det är Hyper Island och deras fenomenala studenter som hjälpte oss alla genom dagen. Utan dem hade det garanterat varit mer kaos och mindre möte mellan alla trevliga deltagare.

Prisutdelning och fina bilder

 

Vill ni få en känsla av hur det var på Emeet 4 bör ni genast kolla in bilderna ifrån dagen, och kvällen som slutade med e-handelsfest. Under kvällen delades det även ut tre fina priser till duktiga e-handlare. Detta kan ni läsa allt om i följande artikel här på Ehandel.se.


Peder Molin intervjuar Peter Höjman, en av grundarna till Emeet

E-handlaren Peder Molin, som säljer vin på nätet, var även han med under kvällen och på dagen. Han pratade dock inte om vin utan filmade istället, vilket vi gissar är hans andra passion. Det finns flera intervjuer med intressanta människor ifrån Emeet 4 och dessa kommer komma upp på Ehandel.se efterhand.

Redan nu kan ni dock se en intervju med SuperAnton, som ledde Emeet 4, samt en video om bajspåsar. Det ligger även uppe en intervju med Polisen gällande bedrägerier och e-handel, en liten sammanfattning av deras supersession.

Håll som sagt utkik efter fler intervjuer under denna vecka. Ännu en gång vill vi tacka alla deltagare, sponsorer och studenter som gjorde evenemanget möjligt. Vi ses förhoppningsvis på Emeet 5!

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!