Expanderande E-handel kan leda till nya jobb i Borås

Hennes & Mauritz nätsatsning fortsätter och i år väntas klädkedjan lansera e-handel på ytterligare ett tiotal marknader. Nu ryktas klädjätten behöva expandera sin e-handelsverksamhet i Borås. Något som kan leda till 50 nya jobb på orten.

Den svenska klädjätten Hennes & Mauritz följer sin utstakade e-handelsplan. Under 2014 lanserades bland annat nätbutiker i Frankrike, Spanien, Italien och på en av världens mest intressanta e-handelsmarknader, Kina.

Det innebär att H&M nu finns nu finns online i 13 länder och för 2015 finns planer på att lansera e-handel på ytterligare 8-10 marknader. Något som ser ut att leda till ett femtiotal nya jobb i Borås då klädjätten kan behöva bygga ut sitt lager i Hulta.

Annons

Tittar på möjligheten

Klädjätten ska enligt Sveriges Radio ha långtgående planer på att expandera sin verksamhet för e-handel på Hultagatan, och den nya lagerutbyggnaden skulle kunna bli mellan 6 000 till 10 000 kvadratmeter stor.

H&M har däremot inte kommenterat det hela mer än att man tittar på olika möjligheter till att expandera på orten. Hur många arbetstillfällen en utbyggnad skulle kunna innebära kan man inte heller svara på.

 

Källa: SR

Annons