FSN Capital om köpet: ”Vi förbättrar oss hela tiden”

Peter Möller, partner på FSN Capital kommenterar bolagets köp av Bygghemmakoncernen.

Tidigare i dag kom beskedet: Nordstjernan säljer sitt majoritetsägande av Bygghemma-koncernen till investerarbolaget FSN Capital. I ett pressmeddelande berättade Peter Möller, partner på FSN Capital att planen var att Bygghemmakoncernen skulle expandera utomlands både genom att växa organiskt och i form av förvärv.

- Bolaget är i kontinuerlig dialog med bolag när det gäller förvärv. Vi stöttar detta fullt ut då vi ser det som ett bra sätt att kunna serva våra kunder ännu bättre och samtidigt driva tillväxt samt utvinna synergier, säger han.

Annons

Ska växa organiskt i Norge, Danmark och Finland 

Peter Möller vill inte gå in på några exakta uppgifter om hur expansionen ska gå till eller om det finns några konkreta planer på bolagsförvärv.

- När det gäller tillväxt framöver så ska bolaget fortsätta med sin strategi, det vill säga att kontinuerligt gå in på nya produktsegment samt addera nya produkter och varumärken till befintliga segment. Detta kompletteras dels med att man fortsätter att stärka sin närvaro i Norge, Danmark samt Finland genom organisk tillväxt, och att man parallellt med detta genomför förvärv för att stärka position i enskilda segment eller länder.

Hur kommer Bygghemma.se att förändras med er som ägare?

- Bygghemma kommer att fortsätta med att erbjuda marknadens bredaste sortiment till konkurrenskraftiga priser med hög servicenivå. Jag tror att våra kunder redan idag vet att vi hela tiden förbättrar oss i alla dessa dimensioner och att denna förbättring kommer att fortsätta i takt med att vi växer vidare.

LÄS ÄVENBygghemma säljs och nya ägaren vill ta bolaget globalt

Annons