Footway köper hela Brandos

I slutet av november började nätbutiken Brandos nya resa efter att ha genomgått en rekonstruktion. Efter att danska SmartGuy lagt ett bud på hela företaget var det dock svenska Footway som köpte in sig i företaget. Nu meddelar Footway att de köper hela Brandos.

Footway som i slutet av förra året köpte in sig i den nyligen rekonstruerade nätbutiken Brandos köper nu upp hela företaget. Tidigare var planen att äga 32,5 procent av bolaget efter en nyemission. Men genom ett erbjudande till samtliga aktieägare har nu Footway förvärvat 95 procent av aktierna.

– Köpet av ett så starkt varumärke som Brandos ger rätt förutsättningar för att skapa en ännu starkare e-handelsplattform, en plattform som vi vill vidareutveckla tillsammans med kunderna, säger Daniel Mühlbach, VD på Footway.

Annons
Annons

Affären sägs ha gått snabbt och resterande 5 procent är endast ägare de inte ännu lyckats nå.

Inte "en Heppo"

Vi ställde förstås snabbt frågan om de nu skulle göra "en Heppo" som e-handlare kärkleksfullt kommit att kalla det när man snabbt stänger ner den uppköpta butiken. Några sådana planer skall dock inte finnas på bordet.

– Vi kommer inte göra ”en Heppo”. Brandos är ett mycket bra varumärket och har en fungerande verksamhet. Vi kommer titta på hur bolagen kan arbeta närmare, lära sig av varandra och naturligtvis dra nytta av synergier, säger Daniel Mühlbach till Ehandel.se.

I samband med köpet av Brandos har Footway också tagit in en nyemission om 72 miljoner kronor. I första hand från de befintliga ägarna eEquity, Industrifonden och Rutger Arnhult, vilka ska se stor potential i expansionen.

 

Källa: Press

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!