Hållbarhet en konkurrensfördel

Men kunderna vill inte pröjsa.

E-handelsföretaget Nosto har tidigare släppt en rapport som visade att modekonsumenterna spenderar mer via mobilen än via någon annan enhet.

Läs även: Mobilen dominerar e-modehandeln

Annons

Och mer nyligen undersökte de hur modebutiker presterar i sociala kanaler.

Läs även: Pinterest och Instagram ger högre snittorder än Facebook 

Företaget fortsätter att undersöka modebranschen och har nu släppt en ny rapport gällande hållbarhet inom sagda bransch. 

Över hälften vill ha en hållbar modeindustri

Det finns definitivt ett intresse för att modeindustrin ska bli mer hållbar än den är idag. 52 procent av de tillfrågade uppger att de önskar detta.

- Hållbarhetsfrågan genomsyrar hela samhället, och har blivit en konkurrensfördel inom modebranschen i Sverige, säger Nostos VD, Jim Löfgren, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

- Vår undersökning visar att detta skifte även håller på att ske i Storbritannien och USA. Trots att konsumenter i dessa länder inte är villiga att betala mer för hållbart producerade varor, kan man ändå se ett förändrat kundbeteende som betonar ökat ansvarstagande. Av de som vill ha en mer hållbar modebransch säger exempelvis 57% att de försöker behålla kläder längre eftersom det är bättre för miljön. Bland kvinnor stiger siffran till 60%.

Men färre än en tredjedel vill betala för det

Undersökningen, som omfattade 2000 personer, är genomförd och jämt fördelad i USA och Storbritannien. Där man alltså inte är överdrivet villig att betala mer för hållbart producerade varor. För även om mer än hälften önskade att industrin skulle bli mer hållbar, så är det inte mer än 29 procent av de tillfrågade som kan tänka sig att betala mer för det.

Men det är inte bara på andra sidan Nordsjön och Atlanten som man inte har lust att betala för miljövänligare alternativ. Det var inte längesedan en annan undersökning, med svenska konsumenter, visade på samma sak.

Annons

Läs även: Unga säger att de vill e-handla hållbart - men gör det inte

Annons