Han tar över blomsterkoncernen

Ny chef för det nordiska storföretaget.

Norrmannen Olav Thorstad blir ny vd för den förlustdrabbade blomsterkedjan Plantagen. 

- Det som verkligen motiverar mig med Plantagen, är den enorma potentialen som finns, inom dagens modell och utvecklingsmöjligheter framöver. Även om branschen har en god tillväxt, så tror jag att den kan utvecklas till så mycket mer än vad den är idag, bland annan inom miljödimensionen, säger Olav Thorstad i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons
Annons

- Plantagen, som Nordens största aktör, har de bästa förutsättningarna för att ta den ledande rollen här. Men jag ska passa mig för att inte säga för mycket innan jag fått prata med alla anställda och höra deras perspektiv på arbetet som bör göras framöver.

De senaste tio åren har han jobbat som koncernchef för gymkedjan SATS där han valde att sluta i augusti förra året. Utöver det har han även jobbat inom dagligvarujätten Norgesgruppen. 

Ehandel.se har tidigare i år skrivit om hur Plantagen valde att satsa fullt ut på sin e-handel.

LÄS ÄVEN: Plantagen bygger ut e-handeln - leverans nästa dag

Ska utveckla nytt koncept 

- Vi är väldigt glada över att Olav har valt att tacka ja till tjänsten som koncernchef för Plantagen. Vi har investerat mycket tid i en grundlig process för att finna rätt kandidat som kan utveckla framtidens Plantagen, både konceptuellt och inte minst med hänsyn till att bygga den kultur internt som skall till för att lyckas över tid. Detta förutsätter ett starkt ledarskap som vi har funnit med Olav, säger styrelseordförande Hilde Britt Mellbye.

I februari i år tvingades Plantagens förra vd Daniel Juhlin lämna företaget och sedan dess har Christer Åberg varit tillförordnad vd. Plantagen har länge kämpat med att få ekonomin att gå runt och har haft problem med fallande intäkter. Blomsterkedjan, som ägs av investeringsbolaget Ratos, har cirka 140 butiker runt om i Norge, Sverige och Finland. 

- Med Olavs erfarenhet från att driva lönsamhetsförbättringar inom konsumentbolag kommer han att kunna bidra till Plantagens fortsatta resa där en stabiliserad lönsamhetsnivå är prioritet, säger Anders Slettengren, Vice President på Ratos och affärsområdeschef för Consumer & Technology.

Olav Thorstad kommer att tillträda tjänsten senast första oktober i år.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!