Instagram sparar alla stories – hoppas locka fler företag

Dags att lägga mer tid och pengar på innehållet?

Det sociala bildnätverket Instagram kan som vi vet vara ett bra verktyg för e-handlare att nå ut med sina produkter. Marknadsföringsexperten Sara Öhman pekade nyligen ut Instagram som det bästa nätverket att använda om man har noll kronor i budget.

LÄS ÄVEN: Sara Öhman om hur ska man angripa sociala medier?

Annons

Instagram har, som vi också rapporterat om, sakta men säkert tagit flera av konkurrenten Snapchats funktioner. Instagram stories, som låter användarna lägga upp bilder och korta videoklipp från sin dag, anses vara en klon av Snapchat. Dessa “stories” försvinner också efter 24 timmar, precis som på Snapchat.

LÄS ÄVEN: Instagrams kopia av Snapchat nu större än konkurrenten

Att saker försvinner verkar dock inte ligga ägaren Mark Zuckerberg i smaken, för nu har Instagram helt enkelt börjat spara alla “stories”, också kallat händelser på svenska, i ett arkiv.

Enligt sajten Marketing Land ger Instagram nu företagen ett incitament att lägga lite mer tid och energi på sina stories. Alla händelser, som nu alltså automatiskt sparas, kan nämligen återupplivas och samlas ihop i olika “höjdpunkter” som företag, och privatpersoner för den delen, kan visa upp i sin profil på Instagram.

Inte värt att satsa om de försvinner?

Det ska inte finnas någon gräns för hur många höjdpunkter man kan samla på sig i sin profil. Enligt Instagram ska minst 200 miljoner människor titta på en företagetsprofil per dag. Det ska helt enkelt vara värt tiden att samla ihop lite höjdpunkter i sin profil.

Marketing Land är i alla fall ganska övertygade om att ändringen i alla fall delvis är ett försök att få företag att satsa mer på sina stories, och kanske även att få de företag som ännu inte hoppat på stories att våga göra det. Att händelserna tidigare försvunnit efter 24 timmar, för all framtid, kan helt enkelt ha varit en stor bromskloss för många. En bromskloss som Instagram nu hoppas plocka bort genom de nya höjdpunkterna.

Annons