Jysks E-handel bäddar för ett jättelager i Nässjö

I Nässjö växer Jysks satsning på e-handel i nya lokaler. I dag har anläggningen 90 000 pallplatser och levererar till samtliga butiker i Sverige och Finland. Härifrån sköts även all e-handel i dessa länder.

Till våren kommer Jysk att bygga till för tredje gången, och det nya tillskottet på 75 000 pallplatser ska serva alla butiker, och även den allt mer växande e-handeln.

– Härifrån har vi absolut bästa möjliga läge för distribution i Sverige och Finland. När det blev aktuellt att utöka vår kapacitet var det helt naturligt att fortsätta bygga på det vinnande konceptet i Nässjö, säger Annika Löfgren, logistikchef Jysk.

Annons

E-handel kan ge nya jobb

Jysk har redan anställt sex personer i denna tillväxtfas och man tror att det på några års sikt kan bli tal om 20 nya jobb. Och eftersom e-handeln i Finland ska ha utvecklat sig väldigt väl, finns det en god chans till ytterligare behov av ökad arbetskraft.

Inom Logistic Park Nässjö där Jysks lager är baserat verkar ytterligare ett 100-tal logistikintensiva företag. Jysks investering ska dock vara den mest omfattande, och en av Skandinaviens största under det kommande året.

– Detta är betydelsefullt för hela Nässjö och inte minst för den tydliga logistik- och e-handelstrend vi ser växa fram i kommunen. Det blir tydliga synergieffekter mellan företagen inom Logistic Park Nässjö, där ökade volymer leder till ökad konkurrenskraft. Här är Jysk en mycket viktig del, säger Claes Johansson, vd Nässjö Näringsliv AB.

 

Källa: Press, Nässjö Näringsliv

Annons