Komplett börjar med innanför dörren-leveranser

Pilotprojekt i Lerum startar idag.

Tidigare har vi kunnat berätta att Mat.se testat innanför dörren-leveranser för sina kunder.

I våras gick även PostNord ut med att de tänker storsatsa på just sådana leveranser hos kunder som e-handlat från Apotea, Jollyroom och Komplett.

Annons

Ska erbjudas "i stor skala" i framtiden

Från och med idag påbörjas det första försöket av de tre och först ut är Komplett.

Pilottestet sker hos 100 personer i Lerum, som med hjälp av Assa Alboys lås Yale Doorman nu alltså ska få Komplett-paketen levererade innanför dörren. Inom kort hoppas Komplett kunna erbjuda samma tjänst till alla som har ett Yale Doorman-lås och i framtiden vill man lansera konceptet på bred front.

- Vår ambition är att erbjuda innanför dörren-leveranser i stor skala i framtiden. Detta pilotprojekt kommer att ge oss bra svar på hur det här upplevs av kunderna, skriver Kompletts kommunikationschef Ingebjørg Tollnes till Ehandel.se. 

"Vill göra näthandel enklare" 

Enligt ett pressmeddelande från Komplett vet de dock redan att nästan var fjärde svensk e-handelskund vill ha möjligheten att få varor levererade innanför dörren.

Finns det någon särskild orsak till att ni valde just Lerum som testort?

- Närheten till Göteborg spelar in och dessutom är det ett område där vi har en del näthandlare som kunde delta i pilotprojektet.

Precis som i Mat.se:s experiment bygger pilotprojektet i Lerum på att leverantören får en tillfällig kod som de kan ta sig in med och på Komplett ser man projektet som ett sätt att underlätta e-handel.

- Vår önskan är att göra näthandel enklare, skriver Ingebjørg Tollnes.

Annons

Annons