Komplett nådde målet – över 100 säljare på sajten

Ska stå för uppemot 40 procent av omsättningen om fem år.

Efter att ha varit på gång i flera år, tog Kompletts marknadsplats i somras klivet ut i verkligheten. Siktet var högt ställt och vid årsskiftet ville e-handlaren ha lockat till sig över hundra externa återförsäljare.

LÄS ÄVEN: Kompletts marknadsplats öppen - vill ha 100 säljare i år

Annons

Vill mer än dubbla i år

Nu kan den norska tidningen E24 rapportera att målet har slagits, eftersom Komplett nu ska vara uppe i 107 externa partners. Det uppges dock bara vara början. Innan 2018 har nått sitt slut räknar nämligen Komplett med att vara uppe i mellan 200 och 300 anslutna handlare. Om fem år är mellan 30 och 40 procent av Kompletts omsättning tänkt att komma från externa säljare.

Eftersom ambitionen hela tiden har varit att skapa ett norskt alternativ till Amazon, ska Komplett framöver sälja allt som konsumenterna kan tänkas vara intresserade av. E24 nämner kaffe, kläder och böcker som några exempel.

- Detta är Kompletts framtid. Om inte Komplett är känt för mer än elektronikprodukter om fem år, så har jag inte gjort mitt jobb, säger Anton Hagberg, ansvarig för Kompletts marknadsplats, till E24.

"Amazon på väg till Norge"

För att kunna sälja till exempel mode, är Komplett just nu i gång med att genomföra en del förändringar av sin plattform. Den behöver framöver kunna hantera bland annat olika färger och storlekar i högre utsträckning än vad som har varit fallet hittills.

- Med den här plattformen är vi redo att tackla stora internationella konkurrenter som Amazon och Rakuten, som vi tror kan komma till Norge inom de kommande åren, säger Anton Hagberg.

Annons