Kortlivad satsning på skor för Ellos moderbolag

I slutet av förra året rapporterade vi att Ellos moderbolag Redcats slängt upp en egen skobutik vid namn Shoestyle.se. En satsning som skulle ta marknadsandelar på den ganska tuffa nätmarknaden för skor. Nu läggs dock webbutiken ned.

Till sina kunder meddelar Shoestyle att verksamheten kommer att läggas ner i Sverige. Den officiella anledningen ska vara att även den franska verksamheten kommer stängas ned:

"Efter 3 år på den franska marknaden har vår modersajt, Shoestyle.fr, beslutat att lägga ner sin verksamhet. Detta har stor påverkan på Shoestyle i Sverige varför även vi kommer att stänga ner."

Annons

I ett nyhetsbrev till kunderna meddelar Shoestyle att samma sortiment nu kommer finnas i Ellos nätbutik.

Konkurrensen hårdnar för skor på nätet

Den svenska nätmarknaden för skor har sett ökad konkurrens den senaste tiden där Brandos har storslagna mål och aktörer som Heppo, Footway och Zalando alla försöker ta sina andelar. De fysiska butikerna har även de hitta till webben som t.ex. NilsonGroups nätbutik Put Feet First.

Vi gissar att det inte bara var den franska verksamheten som spelade in i Redcats beslut att stänga svenska Shoestyle. Det känns som att konkurrensen kring näthandeln med skor endast har börjat.

Nätbutiken Shoestyle.se ligger fortfarande uppe men kommer stängas ner "inom en snar framtid" meddelar företaget.

 

Relaterade nyheter:
Shoestyle.se ska ta upp kampen med Brandos

Annons

Annons