Lekmer öppnar outlet efter struligt kvartal

Leksakshandlaren öppnar sin andra butik. En outlet där man bland annat ska sälja produkter som inte går att sälja på nätet.

I april 2014 tog Lekmer.se klivet ut i den fysiska världen med sin första butik vid Barkarby utanför Stockholm. E-handlaren verkar ha fått mersmak och i helgen är det dags att slå upp portarna till butik nummer två, den här gången i Infracity i Upplands Väsby.

Den nya butiken är cirka 700 kvadratmeter stor och beskrivs som en outlet där man man bland annat ska sälja varor med skadade förpackningar, förra säsongens barnvagnsmodeller eller produkter som är på väg ut ur sortimentet.

Annons

Precis som butiken i Barkarby är den nya outleten helt kontantlös och istället erbjuds samma betalningsvillkor som i nätbutiken, kort- eller fakturabetalning.

– Lekmers fysiska outletbutik blir ytterligare en kanal där våra kunder kan nå oss och göra riktiga fynd. I vår outlet kommer kunderna dessutom att hitta produkter som inte säljs i vår nätbutik eller vår andra fysiska butik i Barkarby, säger Fredrik Palm, vd på Lekmer.se.

Robotar gav lagret en smäll

Öppningen av den nya butiken kommer efter ett struligt kvartal för leksakshandlaren. Tidigare i år flyttade Lekmer sitt lager från Falkenberg till Arlandastad där ett stort antal robotar ska hjälpa till med plockandet av order.

Själva flytten av lagret sägs ha gått bra men intrimningen av det nya lagret ska ha skapat en del problem, något som gett upphov till en hel del arga kunder. Lekmer har annars lyckas vända ett minusresultat till plus men flytten verkar ha gett e-handlaren en rejäl smäll.

– Lekmer har under kvartalet fokuserat på att driftsätta sitt nya högautomatiserade lager. Driftsättningen av lagret tog längre tid än planerat och driftstörningarna hade större påverkan på försäljningen än förväntat, kommenterade Paul Fishbein, Qliro Groups vd och koncernchef, e-handelsgruppens rapport för det tredje kvartalet.

– Som en följd var försäljningen och resultatet under det tredje kvartalet lägre än väntat. Lagerverksamheten har nu återgått till normala nivåer och hittills i oktober ökar återigen försäljningen.

Annons