Malmöföretag crowdlendar sig vidare ut i världen

OneTwoTen sätter sitt hopp till privata affärsänglar när de nu vill expandera internationellt med sitt barnklädesvarumärke ebbe.

I slutet av 2015 lanserade Crowdlending-plattformen Kameo E-handelslånet, ett lån speciellt utformat för att passa just e-handelsbolag. Nu har det första företaget nappat på möjligheten, nämligen OneTwoTen.

Det skånska agent- och distributionsföretaget på barn- och juniorklädesmarknaden har varit verksamt i 13 år och 2009 lanserade man sitt egna barnklädesvarumärke ebbe. Och det är detta man nu ska ta till nya höjder, med nytt kapital.

Annons

Ska lansera internationell e-handel

Varumärket ebbe, som i november 2014 vann priset som "årets barnklädesleverantör" på modegalan i Stockholm, står numera för 70 procent av bolagets omsättning och säljs idag på cirka tio marknader och via fem agenter inom EU.

Vid en eventuell finansiering planerar man att öka sitt internationella fokus, bland annat genom att lansera en internationell webbshop. Tanken är också att exporten ska gå från 30 till 70 procent av omsättningen inom tre år.

– ebbe är inne i ett mycket spännande och expansivt skede och vi blir väl mottagna på flera olika marknader. Det känns långsiktigt smart att vi kan nå en stor målgrupp med vår skandinaviska design. Inte minst Tyskland har visat intresse för vår stil, säger Mikael Thor, VD för OneTwoTen.

Annons