MatHem först ut att använda Amazons tjänst

"MatHem.se kommer bli otroligt snabb".

I en intervju med Danske Bank avslöjar MatHems vd och medgrundare Tomas Kull att de kommer att vara först ut med att använda Amazons plattform i Sverige.

E-handelsjätten håller just nu på att bygga upp en AWS-region i Sverige, som ska erbjuda snabba molntjänster till svenska och nordiska företag. Dessa datahallar verkar även ligga bakom ryktet att Amazon under förra året skulle öppna upp sin e-handel i Sverige.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon håller inte på att starta e-handel i Sverige

Enligt Tomas Kull kommer övergången till Amazons moln att göra deras e-handel mycket snabbare.

- Våra utvecklare kom nyligen hem från USA efter att ha medverkat i en kongress och vi kommer nu att använda Amazons AWS serverless, vilket innebär att MatHem.se kommer att bli otroligt snabb, säger Tomas Kull i intervjun.

"Först i Sverige"

I och med övergången till AWS serverless så ska företaget också bli mycket flexiblare när det kommer till utveckling av nya tjänster.

- Vi är först i Sverige med den plattformen, och det kommer även möjliggöra att vi kan lägga till och skapa tjänster väldigt snabbt och smidigt. Att förutse kommande behov hos kunden, är A och O för att fortsätta att vara i framkant, säger Tomas Kull.

Annons