NA-KD och Avensia vinner pris för bästa e-handelsajt

"Inte förvånade över vinsten".

Företaget Episerver, som tillhandahåller en plattform för e-handel, sajter och intranät, delade igår ut pris till de bästa webbplatserna inom olika områden. Bland dessa finner vi inte oväntat kategorin e-handel och det var ett välkänt namn som kammade hem förstapriset i den kategorin.

- I år har vi sett ett stort antal bidrag som visat prov på nytänkande och smarta lösningar. Enkelhet och besökarupplevelser är en stark och bred trend. De kommersiella sajterna ser direkt till besökarens intresse och vill skapa en köpupplevelse med enkelhet i att slutföra det besökaren kom dit för, säger Daniel Teame, medlem i tävlingsjuryn för Episerver Web Awards.

Annons

Snabbheten imponerade

Modebutiken NA-KD blev utsedd till Årets bästa e-handel och e-handelsleverantören Avensia, som tagit fram sajten, prisades därmed också.

- Vi är mycket stolta, men inte förvånade över vinsten. NA-KD:s sajt är verkligen i en klass för sig, säger Avensia i en kommentar.

LÄS ÄVEN: Hemligheten bakom Lykos nya turbosnabba e-handel

"En ledande position inom e-handel"

Juryns nomineringstext tar bland annat upp NA-KD:s snabbhet:

- Med Avensias ramverk SCOPE, är sajten ofattbart snabb och funkar väl även när nätverket är dåligt, något som passar NA-KDs primära målgrupp, som är unga kvinnor som gör de flesta köp via mobilen. Lanseringen av den nya sajten, med revolutionerande snabbhet, stabilitet och kvalitet, tillsammans med en sömlös koppling till sociala medier, har tagit företaget till en ledande position inom e-handel.

Annons