Nätbedragare straffas med Shakespeares storverk

Edd Joseph från Bristol, Storbritannien, blev blåst på pengarna när han köpte en PS3 på nätet. När han insåg att han inte skulle få vare sig pengar eller spelkonsol bestämde han sig för att hämnas. Och han gör det genom att skicka tusentals sms med Shakespeares kulturella alster.

När man handlar på nätet, särskilt från sajter där det inte finns någon form av köpskydd finns alltid risken att man blir lurad. Något som tyvärr hände Edd Joseph från Storbritannien när han var på jakt efter en PS3.

Efter att ha spanat in en annons på köp- och säljsajten Gumtree slog han till. Tyvärr betalade han spelkonsolen, som kostade 80 pund, direkt från sitt bankkonto. Något som gjorde att han stod helt utan skydd, när spelkonsolen inte dök upp, eftersom det är emot Gumtrees betalningspolicy.

Annons

Hos polisen fick han inte heller någon vidare hjälp, och de konstaterade att möjligheterna till att få tag i bedragaren var väldigt små. Så utan några större förhoppningar om skipad rättvisa funderade Edd ut en plan som åtminstone skulle ge honom en liten revansch.

– Jag var väldigt irriterad och jag försökte komma på ett sätt att få lite mer makt eftersom jag kände mig så hjälplös. Min första tanke var att jag skulle försöka låtsas att jag hade fått reda på var han bodde, men det är lite av en klyscha och skulle nog knappast oroa honom, säger Edd Joseph.

Kultur via sms

Han började snart spamma ”säljaren” med sms-meddelanden, och inte av den vanliga typen, utan med pjäser från Shakespeare. Hittills har Edd skickat mer än 20 pjäser, bland annat Hamlet, Macbeth och Othello. Totalt tror Edd att Shakespeares 37 verk kommer att sluta i 29 305 sms som inte kostar honom en spänn eftersom han har ett abonnemang med obegränsat antal sms.

Bedragaren är inte helt nöjd över tilltaget och har via telefon på olika sätt hotat Edd, men det har inte stoppat honom från att fortsätta skicka sms, dag som natt. Han har inga större förhoppningar om att få tillbaka sina pengar men nöjer sig för tillfället med att få dela med sig av lite kulturella storverk.

– Jag är inte någon litteraturstudent och ingen stor beundrare av Shakespeare. Men jag har kommit att uppskatta honom mer och mer, särskilt hans längre verk, säger Edd Joseph.

Källor: Bristol Post, Ubergizmo

Annons