NetOnNet vinner kategorin E-handel i WSA 2012

I går gick Web Service Awards 2012 av stapeln. Ett evenemang som bland annat prisar olika sajter utifrån besökare och kunders betyg. Vinnarna skall sitta med högsta andel nöjda besökare. De flesta kategorierna behandlar olika Internettjänster men de har även med e-handel.

De nominerade i kategorin e-handel var i år, NetOnNet, Polarn och Pyret, Jotex och Panduro Hobby. Vinnaren blev dock NetOnNet med motiveringen:

"Webbplatsen är enkel att ta till sig. Det är lätt att hitta produkter i olika kategorier, se leveranstider och lätt att fullfölja ett köp. Besökarna är mycket nöjda med hela sin vistelse på webbplatsen."

Annons

I kategorin e-handel fanns även en hedersutmärkelse för "Bästa förbättrare". Det var Stöten i Sälen som fick ta emot detta hederspris med motiveringen:

"Stöten i sälen är den webbplats som har fått den största ökningen av sitt Web Service Index av alla de undersökta webbplatserna i kategorin E-handel."

Kassan påverkar inte

Förra årets vinnare inom kategorin e-handel var Jotex som precis som Panduro har en kassa med ganska hög friktion, något som alltså inte verkar stoppa en från att hamna högt i indexet hos WSA.

I en presentation av årets nominerade berättar dock Panduro Hobby att kassan ligger på to-do-listan för 2013:

"Närmast ligger förenklad checkout och längre fram en mobil sajt. Det finns också planer på en snabbkassa lite längre fram."

Förhoppningsvis slipper de alltså steka fläsk med bar överkropp framöver. Ni finner alla vinnare i Web Service Awards 2012 här.

 

Annons

Uppdatering 2013-02-01:
Jonas Järrenfors, marknadschef på NetOnNet, kommenterar vinsten.

– Att vi vann Web Service Awards är ett kvitto på att vi har det besökarna anser är viktigt vilket självklart betyder mycket för oss, säger Jonas Järrenfors. För att mäta om målgruppen är nöjda med innehåll och funktion genomför vi bland annat löpande varumärkestracking, nöjd-kund mätningar, A/B-tester och personliga intervjuer. De två senare för att hela tiden kunna utveckla och förbättra innehåll, teknik och utseende på webben, berättar Jonas. Vi har utvecklat en egen plattform för större flexibilitet och under 2012 lanserade vi en ny mobilsajt och appar för iOS och Android.


Jonas Järrenfors med diplomet i hand

Annons