NetOnNet erövrar Norden: Expanderar i Sverige och Norge

Allt rött blir blått.

E-handelsföretaget NetOnNet är just nu inne i en stark expansionsfas av sina fysiska butiker som består i två delar. Den ena är, som vi tidigare kunnat berätta, den pågående omvandlingen av de kvarvarande SIBA-butikerna till NetOnNet Lagershop.

Detta då familjevarumärket ska avvecklas och de röda SIBA-loggorna ska förvandlas till de blå lagershopparnas. Den processen fortsätter nu med full kraft under våren, berättar företaget för Ehandel.se. Inte färre än sex premiärer av lagershoppar är planerade de närmaste månaderna, samtliga är tidigare SIBA-butiker.

Annons

Började i konkurrentens hemstad

Den andra delen av expansionen består i den Norgeresa som påbörjades i höstas när den första norska lagershoppen öppnade - i Sandnes. Efter att ha drivit en norsk e-handel i 10 år tyckte företaget att det var dags för den första fysiska butiken. Redan från början gjorde man klart att det inte skulle bli den sista.

- Vår starka satsning i Norge och Norden har bara börjat. Vi ser oss om efter fler lämpliga orter i Norge, Sverige och Danmark att etablera oss på. Men just idag fokuserar vi på NetOnNets första lagershop i Norge, sa Netonnet Groups VD Susanne Ehnbåge då i ett pressmeddelande.

Norge-expansionen fortsätter

Och i förra veckan var det dags igen. Ytterligare två lagershoppar slog upp portarna i vårt västra grannland, denna gång i Oslo.

- Vår lokala närvaro i Norge bygger på att vi helt enkelt vill erbjuda våra kunder fler möjligheter, både vad gäller sätt att handla på men även möjligheter att komma i kontakt med oss och vårt uppskattade självbetjäningskoncept. Vi vet att våra lagershoppar är mycket uppskattade i Sverige och vi vill helt enkelt erbjuda våra norska kunder möjlighet att handla sin hemelektronik på ett enklare, effektivare och roligare sätt, skriver NetOnNets presschef Nora Ay nu till Ehandel.se.

Lagershoppar ska gynna e-handeln

På sikt hoppas man att den ökade fysiska närvaron ska ge tillväxt även i e-handeln.

- Planen som vi gått ut med är att NetOnNet ska växa, vilket vi ska göra med fler lagershoppar men även e-handeln. Vi har sen starten 1999 fått en stor lojal kundbas som växer stadigt. Med fler lagershoppar ökar vi vår lokala närvaro på viktiga orter och bygger vidare samt stärker våra relationer med våra kunder på ett mer  personligt plan.

"Håller alltid ögonen öppna"

Nu fortsätter företaget att leta efter potentiella orter att etablera sig på runt om i Norden.

- Som många andra detaljhandlare så håller vi alltid ögonen öppna för nya spännande lägen att etablera oss på. Vilka de blir och när får framtiden utvisa, skriver Nora Ay.

Annons

De sex SIBA-butiker som nu ska omvandlas till NetOnNet Lagershop är butikerna i Infra City, Kungens Kurva, Haninge, Gävle, Karlstad och Falun. De tre förstnämnda butikerna som är lokaliserade i Stockholmsområdet och öppnar den 7e april.

Totalt har företaget hittills i år öppnat fem nya lagershoppar. Förutom de båda i Oslo har två butiker öppnats på Backaplan och i Järnbrott i Göteborg och en i Uppsala.

LÄS MER: Fabian Bengtsson om NetOnNets resa till toppen

Annons