Norsk Expert-robot håller koll på konkurrenternas priser

Expert-kedjan i Norge kombinerar sina digitala prislappar med en prisrobot som justerar priserna efter konkurrenterna.

Digitala prisskyltar som snabbt ändrar priserna beroende på till exempel efterfrågan och lagernivåer blir allt vanligare. Media Markt och Elgiganten är två hemelektronikkedjor som använder sig av fenomenet, men de är inte ensamma.

Enligt Netthandel.no har de norska butikerna i Expert-kedjan valt att gå en liknande väg och nu kompletterar man detta med en prisrobot som inte bara håller reda på och uppdaterar priserna i de egna butikerna, utan även konkurrenternas.

Annons

– Det här är en revolution där den i särklass största vinnaren är konsumenten. Här får man en prisrobot som garanterar konsumenterna låga priser hela tiden, säger Anders Nilsen, VD för Expert.

Prisrobotar i 120 butiker

Roboten kommer kontinuerligt att läsa av priserna på nätet och varje dag justeras sedan priserna i de fysiska Expert-butikerna. Expert har 120 butiker runt om i Norge och kommer redan i veckan att börja introducera de digitala priserna som inom kort ska finnas i samtliga norska butiker.

Enligt Expert är man billigare än de största kedjorna på 92 procent av sortimentet på jämförbara produkter, en siffra som ska bli ännu högre.

– Det faktum att vi nu kan garantera samma pris i butik som på nätet, kommer att göra oss ännu billigare, säger Anders Nilsen.

Annons