Nyheter24-gruppen får ny vd

Ska utveckla "den digitala affären".

Mediehuset Nyheter24-gruppen, som under förra året till slut lanserade sin e-handelssatsning, får den tidigare vice vd:n Ulrika Ek som ny vd. Det berättar koncernen i ett pressmeddelande.

Ek har bland annat bakgrund inom Stardoll och Cosmopolitan, men har även varit konsult och föreläsare inom digitala medier. Hennes uppgift sägs nu bland annat bli att utveckla “den digitala affären” inom gruppen.

Annons

Historien om nyhetskoncernens arbete för att börja kunna tjäna pengar på sin egen e-handel är något vi rapporterat om flera gånger. Något de dock erkänt att de vet inte är helt enkelt.

LÄS ÄVEN: Nyheter24-gruppen: Vi vet att e-handel är svårt

"Har gjort imponerande resa"

Det är alltså bland annat e-handeln som Ulrika Ek nu ska få snurr på, vilket hon ser fram emot.

- Det känns otroligt roligt att bli en del av Nyheter24-gruppen. Bolaget har gjort en imponerande resa, och kan idag verkligen stoltsera med att vara ett företag i absolut framkant när det kommer till det digitala, där man hela tiden fortsätter att innovera och testa ny mark. Jag ser fram emot att fortsätta denna spännande resa man påbörjat, och att fortsätta växla upp, säger hon i en kommentar om övergången, säger hon i ett pressmeddelande. 

Den avgående vd:n Daniel Weilar tror att hon är rätt person för uppdraget.

- Ulrika Ek är en fantastisk pådrivare och otroligt spänstig som person. Mediemarknaden kommer att ritas om efter hennes tillträde hos oss. 

Annons