Order Nordic nästa jätte att satsa på robotlager

Trenden är tydlig.

Order Nordic omsatte strax över 500 miljoner kronor 2017 och är en stor aktör inom e-handeln. De har många kunder i hemelektronikbranschen och förser bland andra CDON, Ellos, NetOnNet, Webhallen och Inet med teknikvaror. Order Nordic har även ett eget varumärke, kallat Champion.

LÄS ÄVEN: Stor YouTuber djupdyker i KitchenTimes robotlager

Annons

"Supermodern anläggning"

En stor del av Order Nordics affär är alltså att agera distributör åt andra e-handlare och då gäller det förstås att ligga långt fram på logistiksidan. Häromdagen meddelade Order Nordic att det var dags att uppgradera lagret och den nya lösningen innehåller inte helt oväntat robotar.

LÄS ÄVEN: Vi besöker Boozts lager - snart störst i universum

- Nu händer det grejer på vårt lager! Arbetet är i full gång med att förvandla vårt lager till en supermodern anläggning med hjälp av ett automatiserat robotsystem från AutoStore, skriver företaget i sociala medier.

19 robotar och 20 000 backar

Tanken med uppgraderingen är att företaget ska kunna skala upp verksamheten ytterligare och att snabbare kunna skicka ut beställningar. Order Nordics vd Christian Beck berättar för Ehandel.se att de just nu river delar av sitt gamla lager för att göra plats för den nya AutoStore-lösningen.

- Vi bygger denna AutoStore i vår befintliga lokal i Helsingborg. Vi river just nu vårt gamla pallställage för att göra plats till den, och bygget av anläggningen startar vecka 24 och kommer att vara igång vecka 34 för testkörning. Den kommer att innehålla 20 000 backar och vi kommer att ha 19 robotar till en början, säger Christian Beck.

Annons