Partykungen inleder samarbete med Samhall

"Vi ser det som en rekryteringsmöjlighet."

Efter att ha testat flera andra lösningar för att bemanna lagret i Gävle, har nu Partykungen kommit fram till ett alternativ som de hoppas ska hjälpa dem att ge kontinuitet i bemanningen - personal från Samhall.

- Vi har testat att bland annat ha studenter via Manpower, men då kan det vara väldigt olika vem som kommer och de har studierna som sin huvudsakliga sysselsättning. Vi ville ha mer långsiktighet, säger Joel Svensson, VD på Partykungen.

Annons

Mamma jobbar på lagret

Vi har tidigare kunnat berätta att Samhall nu satsar på att nå ut till just e-handlare och på att hjälpa dem med bemanning inom lager och logistik. Och Joel Svensson tror att de arbetsuppgifter som finns på ett lager kan passa bra för personer med olika funktionshinder.

- Våra lageruppgifter är ganska monotona uppgifter och många personer med funktionshinder trivs med det. Min mamma har exempelvis Asperger och hon har jobbat här sedan vi startade 2009. Hon trivs med att göra samma sak dag ut och dag in.

Tillfällig bemanning behövs under pucklar

Med den erfarenheten satsar nu Partykungen på att bemanna de mer monotona arbetsuppgifterna med Samhalls personal. Fyra heltidstjänster har det blivit sedan samarbetet startade i mitten av mars, men Joel Svensson säger att det kan komma att bli fler i takt med att företaget växer.

Dock tror han att tillfällig bemanning från exempelvis Manpower kan komma att behövas som ett komplement även i framtiden.

- Det som är bra med studenter är att de ställer upp när vi har pucklar, främst på hösten kring Halloween. I höstas hade vi 100 personer extra här. En sån lösning blir svår för Samhall att ta fram, men funkar bra för Manpower.

Hur ser ni på den kritik som ibland riktas mot Samhall, att det är personer som får jobba hårt för låga löner?

- Det har varit viktigt för oss att Samhall är ett auktoriserat bemanningsföretag hos Handels med kollektivavtalsenliga löner och de som har varit här har tyckt att det har varit väldigt bra. En del har jobbat mycket med fastighetsskötsel och mycket utomhus tidigare och de har upplevt att det varit trevligare att jobba här och mindre slitsamt för kroppen. Dessutom blir de glada att få komma in på ett riktigt företag.

 "En rekryteringsmöjlighet"

Och han tror att företaget i framtiden kan komma att anställa några av medarbetarna från Samhall direkt i Partykungen istället.

Annons

- Vi ser det som en rekryteringsmöjlighet på lång sikt. Det här är en chans för oss också. Är vi nöjda med någon kan vi anställa dem hos oss, säger Joel Svensson.

Annons