Skånska Byggvaror öppnar tre nya butiker

Med snart ett år sedan den senaste butiksöppningen är det nu dags igen.

Efter att e-handelsföretaget Skånska Byggvaror köptes upp av Byggmax i slutet av 2015 har butiksöppningarna fortsatt i rask takt med butiker i både Sverige och Norge.

I januari förra året slog företaget upp portarna till inte mindre än fem nya butiker och i mars öppnades en sjätte butik, då i Malmö.

Annons

Fortsatt samarbete med Plantagen

Efter några månaders paus är det nu dags igen. Tre nya butiker ska öppnas, en i Jönköping och en var i de norska städerna Bergen och Stavanger. Samtliga tre nyöppningar ligger i linje med företagets redan befintliga samarbete med Plantagen, och de nya butikerna kommer husera i redan befintliga Plantagenbutiker.

Ska erbjuda rådgivning

Lanseringen sker i samband med ett nyutvecklat butikskoncept. Kunderna ska nu kunna boka tid för rådgivning om hur de bäst kan utveckla sina hem med företagets produkter.

Butikerna ska framöver fungera som “inspirerande hemma-miljöer för möten och umgänge”, enligt ett pressmeddelande från Skånska Byggvaror.

- Vi ser fram emot att öppna i Jönköping, Bergen och Stavanger och vet att det där finns massor av villaägare som älskar att utveckla sina hem, säger Beiron Palm, affärsutvecklingschef Skånska Byggvaror.

Monteringshjälp i Jönköping 

I butiken i Jönköping kommer företaget även att erbjuda monteringshjälp av exempelvis dörrar och fönster för den som så önskar. En tjänst som även kan komma att expanderas till fler butiker i framtiden.

De nya butikerna blir 400-600 kvadratmeter stora och har designats av AWDeco från Stockholm. Butiken i Jönköping blir nu den nionde butiken i Sverige som öppnas i samarbete med Plantagen. För butikerna i Norge blir det premiär för Skånska Byggvarors “shop in shop”-koncept som finns i de svenska butikerna som drivs i samarbete med Plantagen.

- Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Skånska Byggvaror, där vi tillsammans bidrar till en starkare kundupplevelse och kan dra nytta av respektive bolags styrkor. Det känns därför roligt att vi nu utvecklar detta med ytterligare samarbeten, säger Niklas Stragne, ekonomichef på Plantagen Sverige i pressmeddelandet.

Annons
Annons