Succé för E-böcker när Ditos bokrea drog igång

Bokrean kunde inte ha startat bättre för e-boktjänsten Dito. Man slog rekord i antal sålda böcker på ett dygn och var tionde såld bok under dagen var digital. Kanske kan de som siade om att 2013 är e-bokens år få rätt.

Det är många som tror att 2013 är året då e-boken slår i genom på allvar. Adlibris och Dito mer än fördubblade sin försäljning av digitala alster förra året, och den nya renodlade e-bokhandeln Bokon såg dagens ljus.

När årets bokrea drog igång verkar det som att det kan ligga något i de förhoppningarna. För e-boktjänsten Dito, som sedan årsskiftet är en del av Bokus, kunde rean inte börjat mycket bättre. Nytt försäljningsrekord och var tionde såld bok på Bokus och Dito var en e-bok.

Annons

– Rekordet i antal sålda böcker på ett dygn slogs redan igår eftermiddag och det visar verkligen hur viktigt det är att kunna driva trafik till sajten. Vi har alltid haft en hög andel köp på sajten, så att kombinera marknadens bäste e-bokserbjudanden med Bokus stora antal bokälskande kunder är oslagbart, säger Mattias Castenfors, kategoriansvarig dito.se.

6000 svenska e-böcker

Totalt ingår runt 1200 e-böcker och digitala ljudböcker i rean där det även ingår specialreatitlar som bara finns på dito. Dessutom kommer det varje vecka ett 24-timmarserbjudande med dagens reafynd, helt enkelt ett unikt pris på en utvald e-bok som bara gäller under 24 timmar.

– Det är fantastiskt kul att vi nu samarbetar och hittar nya och innovativa sätt att driva trafik och utveckla den digitala affären på både bokus.com och dito.se, säger Jessica Thomé, kampanj och kommunikationschef på bokus.com.

Dito innehåller i dagsläget mer än 300 000 internationella titlar, 6 000 svenska e-böcker och 2 500 nedladdningsbara ljudböcker.

Källa: Press

Annons