Toppar lista – CDON populäraste nätbutiken just nu

Amazon inte med bland topp 10.

Betalbolaget DIBS har undersökt vilka svenskarnas mest populära webbutiker är nu under sommaren. Qliro Groups nätbutik CDON, som just nu lägger mycket krut på sin marknadsplatsdel med andra e-handlare, toppar listan.

Med tanke på snacket om Amazon, och marknadsplatser som Wish, är det kanske även en tröst för svenska e-handlare att dem utländska aktörerna faktiskt inte dominerar listan. Endast tre utländska webbutiker ska vara med bland topp 10. En av dessa är dock Wish som hamnar på plats fyra.

Annons

Amazon lyser samtidigt med sin frånvaro bland topp 10, vilket inte är helt oväntat då de inte omsätter speciellt mycket i Sverige.

LÄS ÄVEN: Här är e-handelsjätten Amazons svenska omsättning

Enligt Patrik Müller, e-handelsexpert på DIBS, så ska globaliseringen vara tydlig i listan:

- Även om svenska webbutiker dominerar listan så är det utländska inslaget markant och visar hur globaliserade våra inköpsmönster har blivit med e-handeln. I våra undersökningar framkommer att fyra av tio svenskar har e-handlat från utlandet, vilket är en utveckling som bara kommer att accelerera − inte minst om nu Amazon kommer till Sverige, säger Patrik Müller.

Det som genomsyrar listan är webbutiker med en marknadplats, precis som ettan CDON.

- Bland sommarens mest populära webbutiker så dominerar marknadsplatserna − sajter där man kan köpa en mängd typer av produkter från olika säljare. Detta är dels en genomgripande trend som etablerat sig starkt i Norden, samt att många svenskar passar på att göra inköpen till semestern på en och samma plats, konstaterar DIBS gällande sin undersökning, som baseras på svar från över 1000 svenskar.

Frågan som ställts ska ha varit: I vilken svensk eller utländsk webbutik gjorde du ditt senaste köp? Listan är som följer:

1. CDON
2. Apotea
3. Zalando
4. Wish
5. H&M
6. Adlibris
7. Fyndiq
8. Bokus
9. Ebay
10. Elgiganten

Annons
Annons