Uppgift: Amazon börjar med receptbelagd medicin

Jeff Bezos ger sig in i miljardmarknaden för läkemedel.

Först mode, sen mat - och nu kommer det som förmodligen många har väntat på. Amazon ger sig in i apoteksbranschen. Det rapporterar den amerikanska nyhetskanalen CNBC, som har tagit del av ett läckt mail från Amazon. Den nya informationen går hand i hand med uppgifter från i våras då Amazon sades vara igång att rekrytera apotekspersonal, och enligt CNBC inkluderar satsningen receptbelagda läkemedel.

Har anställt "healthcare"-chef

Enligt CNBC kommer Amazon att inom kort ta beslut angående ifall företaget ska ge sig in i läkemedelsbranschen, som uppges vara värd 560 miljarder dollar om året sett till receptbelagda mediciner bara i USA. Om så blir fallet kommer Amazon att expandera sitt team av anställda med en grupp experter inom läkemedelsområdet.

Annons

Och arbetet med att hitta personal till en kommande apotekssatsning verkar som sagt av allt att döma redan vara påbörjat. Det senaste året ska Amazon ha anställt både farmaceuter och en general manager till en avdelning med namnet “Healtcare”.

Väntat drag, enligt experterna

Uppgifterna om Amazons apotekssatsning ska enligt flera amerikanska medier ha satt landets aktiemarknad i gungning, men flera analytiker menar ändå att draget är väntat.

- Det handlar om när, snarare än om. Vi förväntar oss ett tillkännagivande inom ett till två år, sade Leerink Partners analytiker David Larsen, till exempel till Bloomberg News.

Amazon säljer sedan tidigare bland annat termometrar och annan sjukvårdsutrustning, och på 90-talet gjorde e-handlaren ett kortlivat försök att slå sig ihop med Drugstore.com. Amazon har inte velat kommentera CNBC:s artikel.

Annons