Vill kunna lita på e-handlarna – flockas till brittiska sajter

Uppfattas som pålitliga och genuina.

En av sju amerikanska e-handelskunder har beställt varor från en brittisk sajt under de senaste tre månaderna, och genomsnittskunden i USA spenderar 86 dollar - drygt 750 svenska kronor - i månaden i brittiska nätbutiker.

Detta enligt nyhetssajten Tamebay, som hänvisar till en studie som brittiska Royal Mail har gjort på området.Undersökningen ska också visa att amerikaner i första hand e-handlar från Storbritannien för att de är intresserade av varor som endast finns att köpa där. 43 procent anger att det är den främsta anledningen. 

Annons

Uppfattas som fritt från piratkopior

Samtidigt menar 21 procent att de får bättre kvalitet om de e-handlar från de brittiska sajterna, samtidigt som 19 procent uppger att de vet att de får en äkta produkt. 9 av 10 amerikanska konsumenter säger sig lita på att man slipper kopior om man handlar från UK.

Exakt vilken typ av produkter de brittiska e-handlarna får skeppa över Atlanten framgår inte av Tamebays sammanställning, men amerikaner i allmänhet uppges vara förtjusta i att e-handla kläder, böcker och hälsorelaterade produkter. Utländska sajter som erbjuder kostnadsfria returer och möjlighet att betala i amerikanska dollar sägs gå hem extra bra hos e-handelskunderna i USA, även om bra kundservice också uppfattas som viktigt. 

Annons