Winefinder breddar utbudet och sänker sina priser

Den danska nätbutiken Winefinder, som starkt kritiserat Systembolaget och deras häxjakt av vinhandlarna på nätet, breddar sitt utbud rejält. Nyligen utökade man sitt sortiment med 1 000 viner och näthandlaren ska nu även ha Sveriges bredaste erbjudande av USA-viner.

Få har nog missat den eviga kampen mellan Systembolaget och nätvinhandlarna. Sedan City Gross började erbjuda vin tillsammans med sina färdiga matkassar för hemleverans har det stormat än mer.

Danska Winefinder, som samarbetar med City Gross, har vid flera tillfällen kritiserat Systembolaget och deras försök att smutskasta sina konkurrenter. Samtidigt överväger Regeringen att se över alkohollagen för att stoppa den växande näthandeln med alkohol.

Annons

Men det är inte något som oroar Winefinder som i dagarna utökade sortimentet med 1 000 nya viner från en ledande internationell vinhandlare.

– Vi har utökat sortimentet med cirka 1 300 viner sedan årsskiftet. Merparten är viner som inte säljs i Sverige via Systembolaget, och vi erbjuder nu drygt 1 900 viner, säger Ole Nielsen, VD Winefinder.

Fler kunder ger lägre priser

Antalet kunder har även de ökat kraftigt. Något som gjort det möjligt med volymrabatter hos Winefinders internationella nätverk av vinhandlare. Det har gjort att Winefinder kunnat sänka priserna med i genomsnitt 11 procent den senaste tiden.

– Vi har ökat antalet kunder med 50 procent det senaste året. Det känns därför bra att kunna ge våra drygt 14 000 medlemmar ett ännu bättre pris på 100-tals viner, säger Ole Nielsen.

Man ska också enligt Ole Nielsen nu ha ett av Sveriges absolut bästa och bredaste erbjudandet av toppviner från USA som någonsin presenterats i landet. Och ytterligare nyheter är på gång.

– Just nu har vi ett tjugotal vinhandlare och vinproducenter som vill erbjuda sina viner på winefinder.se och räknar med att öka sortimentet med några tusen viner till innan sommaren, säger Ole Nielsen.

 

Annons

Källa: Press (1, 2, 3)

Annons