3PL-lager för e-handel växer upp ur döende CD-bransch

Nystartade Cross Nordic Logistics hoppas locka e-handelskunder efter att man tagit över Sonys automatiserade "CD-lager".

De fysiska CD-skivorna är på nedgång och Sony valde förra året att lägga ner sin fysiska distribution i Norden, via dotterbolaget Sony DADC. Logistikbolaget som skötte detta var Entertainment Network Scandinavia (ENS) i Borås och man har där varslat majoriteten av de anställda enligt Borås Tidning. Detta har dock öppnat för en e-handelssatsning.

Ur nedskärningarna har det nämligen växt upp ett annat bolag, Cross Nordic Logistics AB, som startats av tidigare anställda på ENS.

Annons

- Vi kommer att vara operationella från april 2016 men är redan nu i full gång med att förhandla med potentiella kunder, säger Fredric Grosselfinger VD och delägare, Cross Nordic Logistics AB.

Det som nu sker är att det nya bolaget tar över ENS verksamhet och alla tillhörande inventarier. Exempelvis en automatiserad plockutrustning som ska klara över 80 000 unika produkter och 2000 plockade linjer i timmen, enligt Sony DADC.

Cross Nordic Logistics kommer dock inte satsa på CD-skivor även om de erbjuder sig att hjälpa Sony DADC vid övergången.

E-handel är det som gäller

Det nya bolaget som tar plats i Sonys gamla lokaler kommer satsa på, du gissade rätt, e-handel. Framtidens detaljhandel är fokus för Cross Nordic Logistics som säger sig ha 25 års erfarenhet ifrån logistikbranschen.

Lokalerna man nu tar över ifrån ENS ska ge företaget, som alltså kommer satsa på tredjepartslogistik, en flygande start på e-handelsmarknaden.

- Anläggningen är en fantastisk tillgång som ger oss en unik möjlighet att erbjuda våra kunder en högeffektiv distributionslösning på den starkt växande e-handelsmarknaden, säger Fredric Grosselfinger.

Sorteringssystemet och övrig teknik i verksamheten sägs passa i det snabba flöden som e-handeln kräver och läget i Borås klarar av att betjäna hela Norden.

Annons
Annons