Airboarden årets barnjulklapp – full fart i e-handeln

Airboarden, som utsetts till Årets julklapp för barn, går åt som smör i solsken hos flera e-handlare just nu.

Organisationen Veckopengen, som via en app ska lära barn om privatekonomi, har för andra året i rad utsett Årets julklapp för barn. I år föll valet på airboarden, som också kallas till exempel smartboard eller hoverboard beroende på vem som säljer den. Anledningen till utnämnandet ska vara att flest barn i en undersökning har önskat sig en sådan.

En av de som säljer den populära eldrivna balansbrädan är hobbybutiken Hobbex, vars VD i och för sig inte hade hört att produkten utsetts till Årets Julklapp för barn, när vi nådde honom på telefon.

Annons
Annons

- Nej, det visste jag inte, men jag hade mina misstankar om att det skulle bli så. Den fanns inte alls förra julen och nu har vi märkt av en väldig beställningsökning, säger Roger Halvarsson, VD på Hobbex.

Barnen får "vänta och se"

Enligt Roger Halvarsson är intresset för de flesta eldrivna produkter extra starkt för närvarande. Hos Hobbex har även beställningarna av eldrivna sparkcyklar ökat, mycket för att studenter och pendlare beställer hem dem. Airboarden går däremot främst hem hos de lite yngre, och riktar sig i första hand till personer i åldern 10 till 15 år.

- Det är en sådan produkt som blir stor till julen. Den kostar ju ändå omkring 2 000 kronor så många föräldrar säger till sina barn att “du får vänta och se” när de vill ha en sådan. Sedan beställer de en i julklapp, om de har möjlighet att köpa en så pass dyr julklapp alltså.

Ska ni förbereda jullagret med extra många airboards nu?

- Ja, det har vi redan gjort. Vi har också riktade kampanjer just eftersom vi märker att det finns ett så starkt intresse.

Packade airboards halva natten

Inte heller hos AirboardSverige.se kommer beskedet om julklappsvalet, som för övrigt har lett till krav på åtgärder från e-handlare, som någon överraskning. Där har beställningarna duggat tätt hela året. Enligt Tobias Johansson, som driver sajten, säljer företaget just nu omkring hundra airboards i veckan.

- Och det är ändå i nederkant om man jämför med i somras. Då kunde jag ha 450 förbokade airboards som jag fick packa och skicka så fort beställningen kom in. Ett tag snittade jag nog 3-4 timmars sömn om natten, säger han.

Varför tror du att airboarden har blivit så populär?

Annons
Annons

- Egentligen är möjligheterna oändliga. Jag har haft min i två år och skulle i alla fall säga att jag använder den varannan dag. Det är väldigt praktiskt om man till exempel ska handla. Sen är de fruktansvärt kul att åka på också. Det är lite samma frihetskänsla som när man lärde sig att cykla.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!