Alibaba öppnar logistikhubb i Europa – investerar 760 miljoner

Ska också locka kineser till Belgien.

Alibaba meddelar idag att de ingått ett avtal med den belgiska regeringen om att stödja global handel under initiativet Electronic World Trade Platform. Plattformen ska rikta sig till små och medelstora företag.

En stor del av avtalet ska gälla en ny logistikhubb vid Lièges flygplats i Belgien. Det hela ska handla om en investering på 75 miljoner euro, runt 760 miljoner kronor, och Alibaba har leasat en yta på 220 000 kvadratmeter vid flygplatsen.

Annons
Annons

- Lieges smarta logistikcentrum kommer att förbättra den övergripande logistikeffektiviten för att hjälpa små och medelstora företag att bättre hantera sin export, särskilt med ökningen av den globala e-handeln, går det att läsa i ett gemensamt pressmeddelande.

"Främja Belgien som turistmål"

Alibaba ska inte oväntat spela en nyckelroll i hela projektet och speciellt i att hjälpa européerna nå den kinesiska marknaden. För att krydda dealen verkar Alibaba även ha lockat med kinesiska turister.

- Alibaba kommer också att arbeta nära den belgiska regeringen för att främja Belgien som ett attraktivt turistmål för kinesiska turister.

Belgiens vice statsminister och Alibabas vd sägs ha jobbat stenhårt de senaste sex månaderna för att få till detta nya partnerskap, vars syfte är att stödja e-handel mellan Europa och Kina.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!