Amazon avslöjar antalet säljare – finns i 130 länder

Den självklara e-handelsvägen för små företag?

I helgen publicerade vi en intervju med HUI Researchs vd Jonas Arnberg, som gick till botten med vad vi vet om Amazons förmodade intåg i Sverige.

LÄS ÄVEN: Handelsexperten om Amazons intåg i Sverige

Annons
Annons

En av de saker som togs upp var att även om Amazon brukar beskrivas som ett hot för svensk e-handel, så kan ett eventuellt intåg också betyda goda nyheter för särskilt mindre bolag. Detta eftersom de får en ny plattform att sälja sina produkter på, där de också får en ökad chans att nå utomlands med sina produkter.

Flera miljoner småföretag redan ombord

Frågan är dock om de små företagen inte riskerar att försvinna i mängden om de ger sig in på Amazons marknadsplats. Enligt en ny rapport använder flera miljoner företag nämligen redan sig av den möjligheten. Över en miljon av företagen ska finnas i USA, rapporterar Tamebay med hänvisning till rapporten.

De företag som inte håller till i USA, och som alltså är ännu fler till antalet, uppges vara baserade i cirka 130 länder världen över. Drygt 20 000 av bolagen ska ha nått över en miljon dollar i försäljning under 2017. Totalt sett ska de små och mellanstora företagen stå för hälften av alla produkter som säljs på Amazon, och de ska hittills ha skapat fler än 900 000 jobb världen över.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!