Amazonägda Shopbop har lanserat en rysk sajt

Den ryska e-handelsmarknaden lockar allt fler stora internationella aktörer. Amazon är en av dem som har ryktats vara på väg österut ett tag. Nu gör man slag i saken med sin e-handelssajt Shopbop.com som säljer dammode.

Tidigare i år berättade vi om Amazons planer på att ta sig an Ryssland. Man har bland annat utsett Arkady Vitrouk till chef för verksamheten i landet, och man har även öppnat upp ett representationskontor i Moskva.

När det gäller de planerna verkar det dock som om det i första hand gäller digitala varor, men nu ska man ha lanserat en rysk sajt för sin e-handel Shopbop. En nätbutik som säljer damkläder och grundades år 2000 men köptes upp av e-handelsjätten 2006.

Annons
Annons

Satsar på fri frakt

I den nya ryska e-handelssatsning kommer man att erbjuda sin ryska kunder en sajt helt på ryska och även en rysktalande kundtjänst. Shopbop har också skapat en rysk Facebook-sida där man kommer att publicera relevanta regionala nyheter, men även internationella nyheter och trender från modevärlden.

På sajten kommer det att finns olika avdelningar, eller butiker, där kunderna kan handla utifrån olika teman som till exempel bröllop, vardags- och arbetskläder. För att få lite extra fart på försäljningen kommer man även att erbjuda fri frakt på beställningar över 100 dollar.

Källa: Internet Retailer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!