Amazons nya huvudkontor kan delas upp på två städer

Utdragen tävling utan vinnare?

En investering på motsvarande 40 miljarder kronor och omkring 50 000 jobb. Det var vad Amazon utlovade när företaget för lite mer än ett år sedan utlyste en tävling. Den handlade om att utse platsen för Amazons nya huvudkontor, även kallat Amazon HQ2, och alla städer i USA var välkomna som deltagare.

LÄS ÄVEN: E-handlarens nya megakontor - 40 miljarder kronor på spel

Annons
Annons

Men trots att över ett år har gått sedan tävlingen utlystes har Amazon ännu inte presenterat någon vinnare. Nu kan det till och med sluta med att projektet fördelas på två städer, enligt källor till Reuters. Samma källor ska ha uppgett att Dallas, Long Island City i New York och Arlington, som ligger i närheten av Washington, D.C, alla är med och tävlar om förstapriset. Det kan dock inte uteslutas att fler bolag fortfarande är aktuella för det nya Amazonkontoret.

Guvernör erbjöd sig att byta namn

Intresset för att få Amazon att etablera sig verkar ha lockat intresse från många städer i landet. New York-guvernören Andrew Cuomo ska så sent som den här veckan ha erbjudit sig att byta namn till Amazon Cuomo “om det är vad som krävs”, berättar Reuters.

Amazons plan med att öppna ett extra huvudkontor ska enligt uppgift ha varit att kunna stå sig i konkurrensen med andra techbolag när det kommer till att rekrytera talangfulla medarbetare. I nuläget har e-handelsjätten ett huvudkontor i Seattle, samt ett antal satellitkontor runt om i världen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!