Amazons nya kassalösa butik har en kassa

Tar emot kontanter.

När Amazon butikskoncept Amazon Go lanserades var det med syftet att skapa en helt friktionsfri köpupplevelse. Butikerna skulle varken ha kassor eller personal, utan istället fick kunderna skanna in sig själva med hjälp av en app och sedan plocka på sig vad de ville ha innan de fritt kunde lämna butiken. 

LÄS ÄVEN: Amazon Go gör slag i saken - öppnar i dag

Annons
Annons

När Amazon nu öppnar sin 12:e butik har spelplanen förändrats något. Flera amerikanska städer har protesterat mot de kassalösa butikerna, som de menar diskriminerar kunder som inte har ekonomisk möjlighet att handla på andra sätt än med kontanter. I staden Philadelphia har det till och med satts upp ett förbud mot butiker som inte tar emot kontanter.

Skannas in av en anställd

Nu står det klart att Amazons nya Amazon Go-butik - som öppnar i centrala New York - kommer att ta emot kontanter, även om det inte direkt var tanken när projektet drogs igång. Det rapporterar nyhetssajten Engadget.

Kunder som vill betala kontant kommer att skannas in i butiken av en anställd på Amazon, som också tar betalt för varorna. Enligt Engadget kommer det inte att finnas någon fysisk kassastation i butiken, men e-handlaren kommer att ha någon form av växelkassa på plats för att kunna ge de kontantbetalande kunderna växel.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!