Appen som hjälper dig att hålla koll på dina nätinköp

Slice, är en mobil app som hjälper användaren att hålla koll på sina inköp på nätet. Från orderbekräftelser och kvitton till leveranser. Nu har man fått in 23 miljoner dollar från bland annat japanska Rakuten. Pengar som ska användas till att bredda tjänsten ytterligare.

Slice grundades 2010 och deras första produkt, All My Purchases, hjälpte användare att samla sina orderbekräftelser och kvitton på ett och samma ställe.

Efter det har deras teknik blivit allt mer sofistikerad, och deras mobila app som lanserades i slutet av 2011, innehåller bland annat även möjligheten att spåra paket. Den kan också hålla koll på om priset på en vara sänks så att användaren kan utnyttja rabatten.

Annons
Annons

Hittills har appen spårat över 90 miljoner artiklar till ett sammanlagt inköpsvärde av nästan 3 miljarder dollar.

– Användarna har haft all denna information i sina e-postlådor. Vi har gjort den informationen mer lockande och användbar. Vi har samlat allt på en enda plats, och vi har byggt erfarenheter kring detta, säger Scott Brady, vd på Slice.

Attraktivt API

Nu har man fått in 23 miljoner dollar för att fortsätta hjälpa nätkonsumenter hålla koll på sina inköp. Investeringsrundan leddes av Rakuten, Japans största e-handelsföretag och landets svar på Amazon. Totalt har Slice nu fått in 32,4 miljoner dollar i riskkapital.

Med de nya pengarna kommer Slice att öka sin marknadsförings-budget och hitta nya sätt att tjäna pengar på appen. Brady säger också att företaget snart kommer att samarbeta med ett antal "stora namn" som kommer att betala för att använda deras API.

Något som kommer att generera mycket större intäkter än i dag, och han tror att företagets API kommer att vara attraktivt för bland annat e-handelsaktörer och finansiella tjänsteföretag.

– Vi vill investera i Slice-produkten. Det finns många möjligheter att använda denna teknik på, och vi kan inte göra allt. Det är inte heller omöjligt med en ny version av appen som riktar sig till småföretag, säger Scott Brady.

Vill ni veta lite mer om hur appen fungerar kan ni ta en titt på videon nedan.

Annons
Annons

Källa: VentureBeat

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!