Blockets e-handelssatsning Blocket Shopping läggs ner

Blockets e-handelssatsning, Blocket Shopping, som tidigare gick under namnet Blocket E-handel kommer att läggas ner. Detta meddelar Prisjakt, som har ett djupt samarbete med Blocket Shopping, i ett meddelande till sina kunder.

Blockets shoppingtjänst kommer att upphöra den 6 januari 2014 och sista fakturering för Blocket Shopping blir för december i år. Detta meddelar prisjämförelsesajten Prisjakt, med samma ägare som Blocket, i ett mail till sina kunder.

- Sedan juni 2010 har Blocket AB och Prisjakt Sverige AB ingått ett samarbetsavtal om Prisjakts tillhandahållande av information till Blockets e-handelssida, Blocket Shopping. Prisjakt har i sin tur exponerat produktdata via sin samarbetspartner, Blocket Shopping, för att kunna erbjuda ansluta webb-butiker så hög trafiktillgång som möjligt. Vi behöver tyvärr meddela att Blocket nu har valt att avsluta Blocket Shopping för att ytterligare fokusera och utveckla sin verksamhet inom köp- och sälj, Bostad och Jobb, skriver Magnus Bengtsson, marknadsansvarig på Prisjakt.

Annons
Annons

Det var i slutet av 2011 som Blocket E-handel blev Blocket Shopping i vad som sades vara en storsatsning på marknadsplatsen.

- För oss markerar namnbytet den storsatsning som sker på Blocket Shopping i höst som bland annat omfattar en rejäl satsning i klädkategorin, sade Johanna Wilkens på Blocket, i november 2011.

Prisjakt tar över framtida satsningar

Blocket meddelade även i slutet av 2012 att det var dags att storsatsa på Blocket Shopping igen. Då tog e-handelsprofilen Sebastian Heimfors över rodret och skulle få snurr på marknadsplatsen.

Redan då var flera skeptiska kring Blockets försök med e-handel och ryktet var att marknadsplatsen inte fungerade speciellt bra.

"Vad vi förstår av e-handlarna har Blocket Shopping inte varit någon direkt kioskvältare inom svensk e-handel."

Blocket har följande kommentar till den nu stundande nedläggningen:

Annons
Annons

- Blocket Shopping har varit framgångsrikt men då verksamheten till stor del har baserats på ett samarbete med Prisjakt har Blockets ledning i samråd med Schibsted valt att låta Prisjakt ta över de framtida satsningarna inom så kallad pre-shopping, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!