Chiquelle storsatsar i Norge – skippar tullen med ny filial

Kunderna slipper pålagd avgift.

E-handlare från Sverige väljer ofta Norge som det första landet att expandera till. Men eftersom vårt grannland inte är med i EU, innebär det upplägget oftast att det finns en tullavgift som någon måste betala.

Öppnar ett norskt bolag

Gränsen på 350 norska kronor innebär att det tillkommer en extra avgift på försändelser vars värde överstiger den summan, något som mottagaren brukar stå för. Svenska e-handlare som vill undvika att kunderna i Norge får en avgift att betala, har dock kunnat välja att skicka varorna från en norsk filial, istället för att hantera den norska logistiken från ett lager i Sverige.

Annons
Annons

Det är just den modellen som nätbutiken Chiquelle nu väljer att satsa på. Bolaget är etablerat i Norge sedan flera år tillbaka, men nu kommer det alltså att bli billigare för kunderna att lägga beställningar.

- Det kommer att upplevas som att man beställer från ett norskt bolag och bara betalar den vanliga fraktavgiften, förklarar Chiquelles vd Pouya Boland i ett mejl till Ehandel.se.

På väg att bli näst viktigast

Chiquelles norska dotterbolag har tagits fram i samarbete med fraktbolaget Bring, som också ska ta hand om modeföretagets leveranser i landet. Förändringen beräknas träda i kraft inom några veckor.

- Norge är på väg att bli Chiquelles andra viktigaste marknad. Utöver den här lanseringen kommer vi inom kort att arrangera en hel del evenemang och aktiviteter i landet, avslutar Pouya Boland.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!