Danska e-handlare avundas den svenska Wish-lösningen

Kräver nu samma system i Danmark.

Häromdagen kom beskedet att e-marknadsplatsen Wish ingått ett avtal med PostNord och från och med den 15 juni klockan 18:00, själv samlar in svensk moms som de sedan för vidare till det svenska fraktbolaget.

LÄS ÄVEN: Kinaavgiften slopas - Wish drar avgifter direkt i kassan

Annons
Annons

Danska e-handlare avundas nu den svenska lösningen och kräver att Danmark inför samma system.

- Vi är mycket avundsjuka på svenskarna eftersom de har tagit ett stort steg för att säkerställa en rättvis konkurrens för sina företag. Utländsk konkurrens är bra, men de måste spela samma regler som oss, säger Niels Ralund, vd för den danska e-handelsorganisationen FDIH.

"Det skadar danska företag"

FDIH ska ha lyft problematiken med "Kinaposten" flera gånger för de danska politikerna men alltid fått beskedet att den svenska modellen inte kan införas i Danmark.

- Detta ställer vi oss frågande till. Och vi är frustrerade, eftersom det skadar danska företag när de konkurrerar mot utländska företag som inte betalar in moms. Därför uppmanar vi starkt att skatteministern och danska PostNord kopiera våra grannar och tar kampen mot orättvis konkurrens mer allvarligt, säger Niels Ralund.

Branschorganisationen är nu inkallad till ett teknikmöte med det danska Skatteverket den 25 juni, då problemet med Kinaposten ska diskuteras.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!