E-handel och billiga telefoner nästa för Samsung Pay i USA

Under det kommande året ska Samsung bygga ut sin mobila plånbok Samsung Pay i USA.

Samsung planerar att ta upp kampen med PayPal och Visa Checkout genom att i större utsträckning erbjuda sin egen elektroniska plånbok till amerikanska konsumenter. Något som ska göra det möjligt för amerikaner att betala med sin Samsung-telefon bland annat när de handlar på nätet, enligt Reuters.

När betaltjänsten Samsung Pay lanserades i Sydkorea fanns den bara tillgänglig på de mer exklusiva modellerna, men i USA ska tjänsten under det kommande året även finnas tillgänglig på billigare Samsung-telefoner.

Annons
Annons

Med Samsung Pay kan kunder till exempel handla i butiker bara genom att hålla fram mobiltelefonen, och nu ska det alltså inom kort också gå att e-handla med tjänsten i USA.

Kräver ingen extra utrustning

Redan nu ska Samsung ha ett visst försprång mot konkurrenterna Apple och Android eftersom de andra två kräver att användaren installerar extra utrustning i telefonen för att deras betaltjänster ska gå att använda.

- Samsung Pay är redan den mest accepterade mobila plånboken i USA eftersom tjänsten är kompatibel med både gamla och nya kreditkortsterminaler. Den kräver inte heller några särskilda arrangemang med försäljaren, sade Thomas Ko, global co-general manager för Samsung Pay i en intervju nyligen.

Enligt Reuters har mobila plånböcker haft svårt att slå igenom i USA, men Samsung Pay ser ändå ut att ha brutit ny mark. Samsung Pay ska ha haft i snitt åtta transaktioner per användare i USA under de första fyra veckorna efter lanseringen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!