Elektronikjätten Conrad inviger lager för halv miljard

Conrad ska vara bland de 10 mest besökta nätbutikerna i Tyskland och levererar till kunder i hela världen. Nu har man lagt en halv miljard kronor på ett sprillans nytt lager.

Den tyska elektronikjätten Conrad ska ha mer än 600 000 artiklar i lager. För att kunna förse sina drygt 16 miljoner kunder med dessa behöver man givetvis ett effektivt logitstikcentrum. Nu har man öppnat en ny modern anläggning nära motorvägsnavet i Wernberg-Köblitz.

100 000 paket per dag

Den nya anläggningen är en utbyggnad av deras tidigare logistikcentrum vid deras huvudkontor. Totalt har man investerat 56 miljoner euro i sitt nya lager.

Annons
Annons

- Det nya lagret invigdes i slutet av förra året och tar hand om alla beställningar från 150 länder och räknas som ett av Europas modernaste med en kapacitet på 100 000 paket per dag, säger Andreas Malberg, nordisk marknadschef på Conrad.

Conrad satsar som vi tidigare skrivit om även i Sverige numera. Man ska ha funnits i Malmö sedan 2005 men för två år sedan började man rulla ut en större satsning i vårt avlånga land med bland annat TV-reklam.

Helautomatiserat lager

Den nya lagerlokalen ska vara två våningar med en total lageryta på 100 000 kvadratmeter. Lagringssystemet ska vara helautomatiserat och utrustat med 375 skyttlar.

- Fram till nu var de anställda tvungna att gå till specifika produktbehållare och ta med den till respektive lagringsgång i sitt område för att plocka upp en enskild produkt. Med vårt nya system kommer poster att levereras till den anställde. Detta gör arbetet för våra anställda mycket enklare och effektivare i det nya logistikområdet, förklarar Werner Conrad.

Conrad gör alltså som flera andra e-handlare och automatiserar lagret. Förra året skickades det i genomsnitt 40 000 paket per dag ifrån Conrads logistikcentrum. En siffra som man nu kan toppa med det nya fina lagret i Bayern.

#newpage#

Bilder på lagret:


Tvåvåningsbyggnaden har en total längd på 325 meter, är 175 meter bred och 23 meter hög och kan skryta med en total lageryta på 100.000 kvadratmeter

Annons
Annons


Klaus Conrad, Werner Conrad och Bayerns premiärminister Horst Seehofer öppnar Conrads nya logistikanläggning

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!