Etsy drog in 267 miljoner dollar vid börsnotering

Etsy hoppades på en värdering runt en miljard dollar inför sin börsnotering på Nasdaq, analytiker trodde på två. Det blev betydligt mer än så. När man igår gjorde sin debut på börsen var aktien glödhet, och förutom att Etsy drog in 267 miljoner dollar, värderas bolaget nu till 3,3 miljarder dollar.

Nu har marknadsplatsen Etsy gjort sitt intåg på Nasdaq. Hantverksmeckat som siktade på en värdering kring 1,8 miljarder dollar fick en riktigt bra start och nästan fördubblade sitt värde till 3,3 miljarder dollar när man börsnoterades under gårdagen.

Etsy hade prissatt aktien till 16 dollar, något som inbringade 267 miljoner dollar vid noteringen, och när handeln stängde för dagen var aktien uppe i nästan 30 dollar, en ökning med hela 88 procent.

Annons

Expandera globalt

Etsy, som under förra året omsatte 196 miljoner dollar, planerar att använda sitt nyvunna kapital för att investera i marknadsföring och logistik för att expandera globalt, samt förbättra sina tjänster för säljare.

Företaget vill också utveckla det program som lanserades i oktober 2013 och gör det möjligt för säljare att lägga ut produktionen och använda sig av utomstående partners för tillverkning.

Något som vissa varit starkt emot tidigare men som kan vara tvunget om Etsy ska kunna lyckas skala upp sin verksamhet. Frågan många analytiker ställer sig är dock om man kommer att lyckas med detta utan att förlora sin identitet som gör att säljare och köpare använder sig av sajten.

 

Källor: IRCNN

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!